Blog

Eláruljuk hogyan védekezz a szúnyogok és rovarok ellen – természetesen!

2024.07.25 10:24
Eláruljuk hogyan védekezz a szúnyogok és rovarok ellen – természetesen!

Nincs is jobb, mint kint lenni a szabadban és élvezni a friss levegőt és a táj szépségét. A szabadtéri programokat az időjárás mellett, legtöbbször csak a rovarok kellemetlen jelenléte tudja megzavarni. Hogyan lehetséges a védekezés a szúnyogokkal és más vérszívókkal szemben? Mit tehetsz, hogy újra élvezhesd a természet minden szépségét a szúnyogcsípések ellenére? Cikkünkben eláruljuk!

Miért fontos a szúnyogcsípések elleni védekezés?

A vérszívók az egyik legkellemetlenebb jelenségek mind az állatok, mind az emberek életében. Gyakran észrevétlenül támadnak és rövid táplálkozási idejük ellenére nem ritka, hogy nyomot hagynak a testen. Ezek a nyomok néha feltűnőek, a szúnyogcsípés tünetei között megtalálható a bőrpír, a viszketés vagy a duzzanat, míg máskor láthatatlan módon, belsőleges elváltozásokat indítanak meg. Számos komoly megbetegedés hátterében megbújnak, így nem ok nélküli a törekvés, hogy minél távolabb tartsd őket magadtól. Ez azonban korántsem olyan könnyű feladat, hiszen néhány másodperc is elég a vérszíváshoz. Segítünk néhány hasznos tippel, hogy többé ne okozzanak gondot a rovarok.

Hogyan lehet megelőzni a szúnyogcsípéseket és rovarcsípéseket?

Nem kell feltétlen nagy dolgokra gondolni, ha a csípések megelőzéséről van szó, csupán néhány apró óvintézkedés és biztonságosabbá teheted a szabadtéri programokat, anélkül, hogy több tucatnyi szúnyogcsípés elleni krémet használnál.

Válogasd meg a ruháidat!

Gondoltad volna, hogy pusztán a ruházatod alapos megválogatásával sokat tehetsz azért, hogy távol tartsd a rovarokat? Habár nyáron természetesnek vesszük a rövid ujjú pólót és nadrágot, mégis a hosszú szárú darabokkal, a zártabb ruhákkal elhatárolhatod magad tőlük. Nem kell feltétlen vastag anyagra gondolnod, bőven jó egy vékony, lenge pamutnadrág vagy felső, aminek a szára lehetőleg összeszűkül a bokánál és a csuklónál.

Ragasztószalag

A ragasztószalagra leginkább csak a barkácsolás során gondolunk, pedig hasznosak lehetnek túrázás előtt is. Hogy miként? Tekerd a bokád köré a ragasztós felével kifelé. Ez képes hatékonyan megakadályozni a sétálás közben cipődre jutó rovarok tovább jutását a bőrödhöz. A túra végén meglepődsz majd, mennyi vérszívót felfogott ez az egyszerű kis házi trükk.

Rovarriasztók használata

Számos mesterségesen előállított rovarriasztó kapható, de léteznek természetes megoldások is. Nem kívánatos lehetsz a rovarok szemében például fokhagyma fogyasztásával, de külsőleg hasznos lehet a citromfű, a rozmaring vagy a borsmenta is. Mindezek taszítják a vérszívókat, így nem szívesen kerülnek a közeledbe.

Kombináld őket bátran!

A tökéletes hatás érdekében, kombinálhatod az előbb felsorolt tippjeinket bárhogyan. Ezek természetes és költségkímélő megoldást jelentenek a vérszívók elleni védekezésre. Ha pedig nincs több vérszívó, azzal jelentősen lecsökkented a fertőző betegségek terjedését és támogatod egészséged védelmét.

Mit tehetsz, ha már megtörtént a csípés?

Egy apró szúnyogcsípés legtöbbször csak rövid ideig jelent gondot, de addig igazán bosszantó tud lenni. A szúnyogcsípés viszketés enyhítése gyakran égető feladat, hiszen képzeld csak el, hogy milyen rossz, amikor aludni akarsz és a viszketés sehogy sem múlik. Sok szúnyogcsípés elleni szer található a piacon, azonba amikor az irritált bőrfelület ilyenkor hűsítésre és nyugalomra vágyik, akkor a MARNYS Biteroll könnyedén és természetes módon biztosíthatja mindezt. Levendula és propolisz tartalma nyugtatja az érzékeny bőrfelületet és segít csökkenteni a kínzó viszketést. Roll on kiszerelésének köszönhetően könnyedén és egyenletesen lehet eloszlatni a bőrön. Természetes összetevői olyannyira hatékonyak, hogy akár medúzacsípés esetén is frissítik és kezelik a sérült bőrt. 99%-ban természetes összetevőket tartalmaz, így megkapta a minősített kozmetikum elismerést a Cosmos Natural-től. A termék vegán és már 4 éves kortól biztonságosan alkalmazható.

Kezd meg a hatékony védekezést és kezelést rovarcsípések esetén, hogy minél nagyobb biztonságban tudhasd önmagad és szeretteidet egyaránt! Ha pedig szúnyogriasztó krém kell gyerekeknek, esetleg érzékeny bőrre keresel alternatívát, akkor a gyógynövényes MARNYS Biteroll ideális lesz a célra.